کنترل ابعادی قطعات توسط دستگاه اسکنر سه بعدی

 

در صنعت طیف گسترده ای از قطعات با فرمهای هندسی  و ابعادی  گوناگون وجود دارند، که برای اندازه گیری همه پارامتهای یک قطعه نیاز به صرف زمان، ابزار آلات اندازه گیری مخصوص و متعدد می­باشد­. تمامی فرآیند کنترل کیفی ابعادی و هندسی توسط عوامل انسانی انجام می گیرد، که  اصلی ترین عامل بروز خطا و همچنین صرف زمان و هزینه بالایی می­گردد. در روش های سنتی بدلیل وجود محدودیت، ابعاد برداری مواردی چون alignment، center distance ، airfoil  و ... در  قطعات  free form  به سختی و بعضا غیر قابل استناد می باشد.

برای افزایش کیفیت اندازه‌گیری و حذف خطاهای انسانی و در نتیجه بالا بردن کیفیت قطعات تولید شده درصنایع گوناگون، نیاز به استفاده از متدهای جدید است که بکارگیری  اسکنر سه بعدی می‌تواند به عنوان راه حلی  کارآمد بر این مسئله فائق آید.

 

در این مقاله برای نمونه به بررسی اسکن سه بعدی و کنترل تختی در ابعاد متوسط تا بزرگ می‌پردازیم.

بررسی کیفیت قطعات تولید شده  با استفاده از روش‌های نوآورانه در صنایع بزرگ، می‌تواند باعث بهبود کارایی سیستم ها شود. در این مثال می‌بینیم که اسکنر چطور به کمک ما در بررسی کیفیت اجزا پمپ می‌آید و چه مزایایی را به ارمغان می‌آورد.

چالش‌ها

اندازه گیری  قطعات بزرگ یکی از چالش های اصلی در زمان کنترل کیفی به حساب می آید که منجر به کاهش دقت ابعاد برداری میشود.  به عنوان مثال  عدم تختی در سطوح آبندی پمپ مذکور موجب افت شدید فشار و کاهش راندمان عملکرد محصول می­شود لذا با بکار گیری از ترکیب فرآیند فتوگرامتری و  اسکنر سه بعدی در هنگام کنترل پوسته های پمپ، انباشتگی خطاها را به صفر رسانیده و گزارشی دقیق و قابل استناد حاصل میگردد.

 

چگونه با استفاده از اسکن سه بعدی بر این چالش‌ها غلبه کنیم؟

اسکنر سه بعدی که در تصویر مشاهده می‌­نمایید، قابلیت فراهم نمودن دقت ابعاد برداری کمتر از 20 میکرون در طول 1 متر را دارد. برای ابعاد بزرگتر از یک متر از استراتژی فتوگرامتری(LARGE SCALE CMM) و اسکنر سه بعدی جهت افزایش دقت تکرار پذیری نتایج ابعاد برداری استفاده میشود. دقت ابعاد برداری دستگاه فتوگرامتری 0.015 در هر متر مکعب میباشد.

 

مزایا

  1. افزایش دقت: اسکنر سه بعدی با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته، قادر به اندازه‌گیری دقیق ابعاد و شکل قطعات پیچیده است. این امر امکان شناسایی و حذف خطا‌های کوچک را فراهم می‌کند و به کیفیت بالای تولیدات کمک می‌کند.
  2. سرعت بالا: این دستگاه‌ها با سرعت زیاد، تصویر سه بعدی دقیق از قطعه را تهیه می‌کنند. این امر زمان اندازه‌گیری و به دنبال آن، زمان تولید را کاهش می‌دهد و به افزایش بهره‌وری کمک می‌کند.
  3. کاهش خطا‌های انسانی: با استفاده از اسکنر سه بعدی، نقش انسان در فرآیند اندازه‌گیری به حداقل رسیده و خطا‌های ناشی از اشتباهات انسانی کاهش یافته و این امر به کاهش هزینه‌ها و بهبود کیفیت کلی تولید منجر می‌شود.
  4. امکان اندازه‌گیری دقیق: برای سطوح پیچیده و free form که به صورت دستی اندازه‌گیری آنها دشوار یا غیرممکن است، اسکنر سه بعدی راه حلی موثر برای اندازه‌گیری دقیق و بدون تماس ارائه می‌دهد.
  5. بهبود کیفیت کل: با شناسایی و حذف خطا‌های ابعادی و هندسی در مراحل اولیه، کیفیت نهایی محصولات بهبود یافته و این امر به رضایت بالای مشتریان و دوام بیشتر تولیدات منجر می‌شود.

بنابراین، استفاده از اسکنر سه بعدی می‌تواند به عنوان یک ابزار موثر در بهبود فرایند تولید قطعات پیچیده و free form  به شمار رود و در نهایت منافع اقتصادی و فنی زیادی را به تولیدکنندگان و صنایع ارائه می‌دهد.

 

بررسی اسکن سه بعدی و کنترل کیفی CASING BFW PUMP  با ابعاد 1575  * 846 میلیمتر

ابتدا با استفاده از اسکنر قطعه تولید شده به صورت کامل با دقت 0.01 میلیمتر و بزرگنمایی 1 به 1 اسکن شده و تمامی ابعاد و فرم های هندسی قطعه برای تحلیل توسط نرم­افزار های CAD آماده می­شود.

در مرحله بعد توسط نرم افزار فایل اسکن شده از قطعه نمونه، با فایل سه بعدی مرجع مقایسه و تمامی خطا ها به صورت نمودار مشخص می­گردد. در نرم­افزار میتوان میزان تلرانس ها را تعیین نمود بنابراین نرم افزار به صورت هوشمند می­تواند وضعیت سلامت ابعاد قطعه را به ما اعلام نماید.

تجهیزات و فرآیند معرفی شده با قابلیت پرتابل بوده و بطور یکپارچه کل وجوه قطعه را با دقت بالا در کمترین زمان ممکن میتواند ابعاد برداری و کنترل نماید.

۰
از ۵
۰ مشارکت کننده
سبد خرید